Η Εταιρεία μας

Η εταιρία DIAMETROS ΥΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΙΝΑ Ο.Ε. είναι μια βιοτεχνία, η οποία τα τελευταία χρόνια κατέχει εξέχουσα θέση στην Ελλάδα, στην τεχνογνωσία της επεξεργασίας των μετάλλων όπως στον ανοξείδωτο χάλυβα, στο αλουμίνιο, τον χαλκό καθώς και στις ειδικές λαμαρίνες επισμάλτωσης, με κύρια εφαρμογή τους  την κατασκευή σκευών για οικιακή και επαγγελματική χρήση και με τεχνολογία στα συστήματα κατεργασίας των μετάλλων.
Το όνομα της εταιρίας είναι συνδεδεμένο με την επεξεργασία των μετάλλων για πάνω από 35 χρόνια και εγγυάται την απόλυτη ποιότητα των προϊόντων που παράγει, με συνέπεια και σεβασμό στις απαιτήσεις του καταναλωτή.
Τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα στον τομέα της παραγωγής και του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων μας, συνθέτουν το μοντέρνο προφίλ μιας εταιρίας που δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ώστε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της Ελληνικής  αγοράς.
Ιδρύθηκε από τον πατέρα μας τον Δημήτρη Μάινα το 1978 και άρχισε να λειτουργεί με την μορφή εταιρείας με έδρα της στην Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα που συνεχίζουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας βρίσκεται ο καταναλωτής και οι ανάγκες του και γνωρίζουμε ότι για να επιτύχει μια επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους ή αντικειμένου θα πρέπει να ξέρει να απαντήσει σε κάποια βασικά ερωτήματα, κοινή συνισταμένη των οποίων είναι ποιές ανάγκες έρχεται να καλύψει με την λειτουργία της.
Η δουλειά μας είναι να κάνουμε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη, και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, και επαγγελματικής επάρκειας.
Σήμερα η εταιρία μας με την επωνυμία DIAMETROS και με μορφή της, εμάς τους ΥΙΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΙΝΑ Ο.Ε. λειτουργούμε σε σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στην περιοχή της Λιτής στην Θεσσαλονίκη.
Ο τομέας της επεξεργασίας των μετάλλων που σήμερα χρησιμοποιούμε είναι ένας από τους απαιτητικότερους βιομηχανικούς τομείς όπου η τεχνογνωσία της κατεργασίας της πρώτης ύλης είναι ο βασικότερος παράγοντας επιτυχίας.
Η μονάδα παραγωγής είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα κοπής, διαμόρφωσης, συγκόλλησης, διάτρησης μετάλλων.
Παράλληλα και λόγω των μεγάλων χώρων αποθήκευσης, η εταιρία φροντίζει να έχουν οι αποθήκες μας πληρότητα σε προϊόντα, έτσι ώστε να μπορουμε να καλύψουμε άμεσα κάθε ανάγκη, στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
Η μακροχρόνια συνεργασία και οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούμε με τους μεγαλύτερους ελληνικούς και διεθνείς οίκους εξασφαλίζουν στην εταιρία μας καλύτερες τιμές και υψηλά ποσοστά διαθεσιμότητας προϊόντων επιτρέποντας έτσι να υλοποιούμε απρόσκοπτα το πρόγραμμα παραγωγής προϊόντων.

Κρατάμε την εμπειρία, προσθέτουμε τεχνογνωσία, 1978-2015

Χρονολόγιο Εταιρείας

  • 1978. ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΕΧΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ.

  • 1988. ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ FINOX FORM, ΑΦΟΙ Ν. ΜΑΪΝΑ ΟΕ

  • 1988. ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΣΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΑΣΕΙΣ (ΒΑΘΗ), ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΣΤΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΘΗ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

  • 1995. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ 600ΤΜ.

  • 1997. ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΕΣΣΑΣ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.

  • 1999. Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 4 ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΦΟΡΜΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΕΣΣΩΝ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

  • 2000. Η ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΚΑΜΑΣ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

  • 2007. Η ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΑΙΡΟΥ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΑΙΡΟΥ, ΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ, ΥΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΪΝΑ ΟΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ DIAMETROS KAI ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ, ΛΗΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΪΝΑ.

  • 2008. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ/ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΩΝ, ΠΡΟΣΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ, ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΥΛΩΝ ΜΑΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ.