Τρόποι χρήσης με βάση το υλικό

INOX

Σκεύη κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, στις διάφορες μορφές του (18/10 , 18/C), θεωρούνται τα πιο υγιεινά σκεύη. Η καθαρότητα των μετάλλων αυτών δίνουν το πλεονέκτημα της μη ιδιαίτερης συντήρησης ή μεταχείρισης.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Σκεύη κατασκευασμένα από αλουμίνιο, θεωρούνται άριστα στην χρήση τους σε χρήσεις όπως το ψήσιμο του φαγητού, λόγω της άριστης αγωγιμότητας που διακατέχει το αλουμίνιο στην θερμότητα. Παρόλα αυτά , καλό είναι, περιοδικά, μια ελαφριά χρήση λαδιού ή βουτύρου, μόνο του, για 20’ στο σκεύος με αναμμένο φούρνο, για τον καθαρισμό των πόρων της επιφάνειας του αλουμινίου.

ΕΜΑΓΙΕ

Σκεύη κατασκευασμένα από εμαγιέ, θεωρούνται άριστα στην χρήση τους σε χρήσεις όπως το ψήσιμο του φαγητού. Θεωρούνται τα μακροβιότερα σκεύη λόγω της extra επισμάλτωσης που δέχονται και με μία καλή συντήρηση , μπορούν να σας κρατήσουν για χρόνια. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αποφεύγεται η πτώση τους από μεγάλα ύψη, με κάποιον και μοναδικό κίνδυνο, το σπάσιμο του σμάλτου. Καλό είναι οι πρώτες 2-3 χρήσεις να προκύψουν χωρίς χρήση όξινων ουσιών, για την ελάχιστη παρενέργεια του σβησίματος της γυαλάδας πάνω στην επιφάνεια.

ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ

Σκεύη κατασκευασμένα από αντικολλητικές επιφάνειες, προσθέτουν την ευκολία της όσο το δυνατόν λιγότερης κόλλησης του φαγητού στην επιφάνεια του σκεύους. Καλό είναι να αποφεύγονται οι επαφές με μεταλλικά αντικείμενα ( κουτάλι – μαχαίρι – πηρούνι ). Προτιμήστε ξύλινα ανάλογα αντικείμενα.